Vitamin rendelés és gyógykészítmény kiszállítás.
Vitaminok betegségek megelőzésére.
Belépés

A D-vitamin jótékony hatásai

A D-vitamin jótékony hatásai:

 

Azok közül, akik magukat laborvizsgálat alá vetik, nagy számban fogják tapasztalni, hogy koleszterinszintjük jóval meghaladja az éves átlagértéket,míg a D-vitamin-szintjük alig éri el a negyedét.

Nézzük meg, hogy mi is a két dolog összefüggése.

Köztudott, hogy a vérben jelen lévő koleszterin negatív, a D-vitamin pedig pozitív, jótékony hatást gyakorol a szervezetre.
A magas koleszterinszint érelmeszesedést, arterioszklerózist okozhat, illetve növeli a szív-koszorúér megbetegedések, és az elbutulással járó betegségek és az infarktus kialakulásának esélyeit.

Ugyanakkor a koleszterinnek jótékony, létfontosságú hatása is van, például alapként szolgál a D-vitamin és az ösztrogén előállításában.

Ahhoz, hogy a koleszterinből D-vitamin keletkezzen, szükség van a bőrünket érő napfényre, amiből az elmúlt hónapokban hiányt szenvedtünk és ebből kifolyólag szervezetünk D-vitamin szintje is alacsony,holott erre nagy szükségünk lenne, mivel a D-vitamin csökkenti a rossz koleszterin szintet.


A kutatás

Peter F. Schnatz, a Philadelphiai Medical College belgyógyászának nevéhez köthető.

A három évig tartó kísérletben résztvevő 576 nő véletlenszerű döntés eredményeképp kapott placebót vagy napi 1000 mg kalciumot és 400 NE D-vitamint.

A kísérlet végeztével a kiegészítést kapott nők szervezetében kivétel nélkül magasabb volt a D-vitamin szint és alacsonyabb a rossz koleszterin szint, illetve magasabb a jó koleszterin szint és alacsonyabb a triglicerid szint, nem úgy, mint társaikéban. A D-vitamin fogyasztás előnye, hogy megvéd bennünket a fertőző betegségektől, ezért van az, hogy ezek a betegségek, a D-vitamin hiányos időszakban, tehát a téli évszak végén jelennek meg jellemzően.

Kutatások szerint az alacsony D-vitamin szinttel rendelkezőknél majdnem minden betegség kialakulásának nagyobb a kockázata, például a szív és érrendszeri betegségeknek, a ráknak, az agyvérzésnek, a magas vérnyomásnak vagy akár a meddőségnek. A reuma kialakulásában is közrejátszik a D-vitaminhiány, de ennek a betegségnek a tüneti kezelését évi egy nagy adag D-vitamin bevitelével is el lehet végezni. Több katatás arra az eredményre jutott, hogy a rák bizonyos fajtái és a Parkinson-kór kialakulása ellen szintén védelmet nyújt a D-vitamin.

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és normál fogazat fenntartásához. Támogatja a kálcium és a foszfor felszívódását,a normál kálciumszint fenntartását és  hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

D3-Vitamin cseppek - 2000NE(10ml) - Vitaking

D3-Vitamin 4000NE (90) kapszula - Vitaking

D3-Vitamin 2000NE (210) rágókapszula - Vitaking

D3-Vitamin 2000NE (90) rágókapszula - Vitaking

D3-Vitamin 2000NE (90)gélkapszula - Vitaking

Összes termék